sandal logo

poli 12

Δράση Let's do it Larissa/Greece - Πάρκο Χατζηχαλάρ

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στο Πάρκο Χατζηχαλάρ μαθητές δημοτικού στο πλαίσιο της δράσης «Let’s do it, Greece» - «Με πράξεις ευαισθητοποίησης και σεβασμού προς το περιβάλλον κάνουμε τη διαφορά», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

Περισσότεροι από 100 μαθήτριες και μαθητές δημοτικών σχολείων της Λάρισας συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο Πάρκο των Χρωμάτων (Χατζηχαλάρ), στο πλαίσιο της δράσης «Let’s do it, Greece», στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Λαρισαίων και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας-Ανακύκλωσης, για τη φροντίδα του περιβάλλοντος και της φύσης.

dimarxos xatzixalar

«Στόχος μας είναι να ενσταλάξουμε στα παιδιά μας την οικολογική συνείδηση. Για να γίνει αυτό, χρειάζονται μικρές, αλλά και μεγαλύτερες, πράξεις σεβασμού προς το περιβάλλον, που ξεκινούν από τον εθελοντικό καθαρισμό δημόσιων χώρων, την ανακύκλωση και φτάνουν μέχρι την εξοικονόμηση ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας. Κι όλοι μαζί, ως κοινωνία, θα κάνουμε τη διαφορά», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος συμμετείχε, μαζί με τους μικρούς μαθητές, στη δράση.

dimarxos xatzixalar

dimarxos xatzixalar

Οι μαθήτριες και μαθητές της ΣΤ’ Τάξης, του 21ου και του 25ου Δημοτικών Σχολείων βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο Πάρκο των Χρωμάτων. Με ειδικό εξοπλισμό που τους προμήθευσε ο Δήμος Λαρισαίων προχώρησαν στη συλλογή μικρο-απορριμμάτων, τα οποία στη συνέχεια παρέλαβε απορριμματοφόρο του Δήμου.

dimarxos xatzixalar

dimarxos xatzixalar

«Κάθε φορά που ανακυκλώνουμε στο σπίτι ή στο σχολείο, κάθε φορά που κλείνουμε τα φώτα βγαίνοντας από την αίθουσα ή το δωμάτιο, κάθε φορά που κλείνουμε τη βρύση, χρησιμοποιώντας μόνον όσο νερό χρειάζεται, κάθε φορά που συμμετέχουμε σε μια εθελοντική δράση φροντίδας για το περιβάλλον δίνουμε ένα παράδειγμα -ακριβώς όπως κάνουμε σήμερα. Και οφείλουμε να είμαστε συνεπείς σε αυτές τις πράξεις σεβασμού. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας. Κι όλοι μαζί, ως κοινωνία, θα κάνουμε τη διαφορά», σημείωσε ο κ.Μαμάκος.

dimarxos xatzixalar

Και στη Γιάννουλη

Στη σημασία, αλλά και το εύρος της δράσης, σε πανελλαδικό επίπεδο, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κ.Δημήτρης Λεωνιδάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως στόχος της δράσης είναι οι μαθητές να εκδηλώσουν την ευαισθησία και την αγάπη τους προς το περιβάλλον και τη φύση. Για τη σπουδαιότητα της συμμετοχής των μαθητών, σε αυτή τη δράση-πρωτοβουλία έκανε λόγο ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εξωστρέφειας, κ.Φώτης Τζατζάκης.

dimarxos xatzixalar

dimarxos xatzixalar

dimarxos xatzixalar

Να σημειωθεί ότι αύριο, Παρασκευή 12 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη δράση, στις 9 το πρωί, στο Πάρκο Γιάννουλης, με τη συμμετοχή μαθητριών και μαθητών της Γ’ και Δ’ Τάξης του 1ου και του 2ου Δημοτικών Σχολείων Γιάννουλης, ενώ πανελλαδικά, έχουν προγραμματιστεί δράσεις φροντίδας του περιβάλλοντος για την Κυριακή, 14 Απριλίου 2024.

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1