sandal logo

poli 12

Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα - Πληροφορίες και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Την Κυριακή στο Αρχαίο Θέατρο η Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα - Τον βωμό θα ανάψει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

 Με κάθε επισημότητα, σε μια λαμπρή τελετή, η πόλη της Λάρισας υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα, την Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, στις 9 το πρωί, στο Α’ Αρχαίο Θέατρο, κατά την 6η μέρα του ταξιδιού της φλόγας στην Ελλάδα, μέχρι το Παρίσι, για τη διεξαγωγή των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων «Paris 2024». Να σημειωθεί ότι τον βωμό στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας θα ανάψει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος είναι και εκ των λαμπαδηδρόμων που συμμετέχουν στη διαδρομή για τη μεταφορά της φλόγας.

Οι κ.κ. Ιωάννης Βαλαώρας, Νικολέτα Βαϊοπούλου, Θεοπίστη Γεωργιάδου, Αναστάσιος Κουρδής και Φαίδρα Καλτέκη, μαζί με τον κ.Μαμάκο, θα είναι οι λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα, σε μια διαδρομή στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Ο κ.Βαλαώρας, ο ποδοσφαιρικός θρύλος της Λάρισας, παρέλαβε την στολή του λαμπαδηδρόμου στη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκο, στο Δημαρχείο της Λάρισας.

240419 dimarxos valaoras stoli

Διαδρομή

Η εκκίνηση της λαμπαδηδρομίας έχει οριστεί λίγο πριν τις 9 το πρωί, της Κυριακής, με τον πρώτο λαμπαδηδρόμο να παίρνει θέση στις 8.48, στην οδό 23ης Οκτωβρίου (στο ύψος του ξενοδοχείου “Διόνυσος”). Στη συνέχεια, η φλόγα θα κατευθυνθεί προς την οδό Κύπρου και μέσα από τον πεζόδρομο της οδού Βενιζέλου, θα φτάσει στο Αρχαίο Θέατρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή υποδοχής. Με το πέρας της τελετής, η φλόγα θα περάσει από τις οδούς Φιλελλήνων-Κύπρου (Λέσχη Αξιωματικών), στη συνέχεια μέσω της οδού Παναγούλη θα καταλήξει και πάλι στην οδό 23ης Οκτωβρίου (στο ύψος των οδών Υψηλάντου-Ηπείρου), από όπου και θα αναχωρήσει για τον επόμενο προορισμό της.

Λαμπαδηδρομία και Τελετή στο Αρχαίο Θέατρο

240419 floga diadromi

Στις 8.48 πμ.: Ιωάννης Βαλαώρας (από 23ης Οκτωβρίου-Hotel Dionyssos - Κύπρου)

Στις 8.51 πμ.: Νικολέτα Βαϊοπούλου (Κύπρου ως συμβολή Βενιζέλου & Ολύμπου)

Στις 8.54 πμ.: Θεοπίστη Γεωργιάδου (Βενιζέλου & Ολύμπου ως Βενιζέλου & Φιλελλήνων)

Στις 8.57 πμ.: Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος (Βενιζέλου & Φιλελλήνων στο Αρχαίο Θέατρο)

Στις 9.00 πμ.: Έναρξη Τελετής Υποδοχής της Φλόγας και Αφής του βωμού

Στις 9.30 πμ.: Αναστάσιος Κουρδής (Αρχαίο Θέατρο ως Φιλελλήνων)

Στις 9.33 πμ.: Φαίδρα Καλτέκη (Φιλελλήνων-Λέσχη Αξιωματικών ως συμβολή Κύπρου & Παναγούλη)

Στις 9.36 πμ.: Λαμπαδηδρόμος ΕΟΕ (Κύπρου & Παναγούλη ως έξοδο)

Αυστηρή τήρηση του προγράμματος

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, θα έχουν τεθεί σε ισχύ ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την ομαλή διεξαγωγή της λαμπαδηδρομίας και την ασφάλεια των πολιτών, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας.

Για την είσοδο στο Αρχαίο Θέατρο, οι προσκεκλημένοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, καθώς και το αποδεικτικό (τα αποδεικτικά, για την περίπτωση ανηλίκων τέκνων), από την αίτηση που υπέβαλαν στη σχετική πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων.

Τονίζεται ότι η τήρηση του προγράμματος θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρή:

  • Η προσέλευση του κοινού στο Α’ Αρχαίο Θέατρο θα ξεκινήσει στις 7.45 π.μ., ενώ η πόρτα εισόδου θα κλείσει στις 8.30 π.μ.
  • Για τους πολίτες ΑμεΑ, έχει προβλεφθεί ειδική είσοδος, από την οδό Μητροπολίτου Ιωσήφ (Φρούριο).

Υπενθυμίζεται ότι για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των εννέα (9 ετών), ενώ οι εισερχόμενοι στο Αρχαίο Θέατρο ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να φορούν υποδήματα με τακούνι.

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας, τη λαμπαδηδρομία, σε κάποιο από τα σημεία παράδοσης-παραλαβής, της προαναφερθείσας διαδρομής, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΟΕ και της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, την Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, κατά την τέλεση της Λαμπαδηδρομίας και την Τελετή Αφής και Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας των XXXIII Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», θα ισχύσουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, ως εξής:

Α. Κατά την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας από ώρα 08:30΄ έως τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στις κάτωθι οδούς:

Στην ΠΕΟ Λάρισας – Αθηνών, στο ρεύμα κυκλοφορίας από κόμβο Νίκαιας έως ισόπεδο κυκλικό κόμβο οδού Διγενή και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

Στη Λ. Καραμανλή, στο ρεύμα κυκλοφορίας από ισόπεδο κυκλικό κόμβο οδού Διγενή έως ισόπεδο κυκλικό κόμβο οδού Βόλου και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

Στην οδό Βόλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την Λ. Καραμανλή έως την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

Στην οδό 23ης Οκτωβρίου σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Στην οδό Κύπρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο της οδού Νικηταρά έως την οδό Αμαλίας.

Στην οδό Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.

Στην οδό Βενιζέλου, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Στην οδό 31ης Αυγούστου, στο ρεύμα κυκλοφορίας από την οδό Λ. Μαβίλη έως την οδό Βενιζέλου.

Β. Κατά την αναχώρηση της για την πόλη των Τρικάλων από ώρα 09:15΄ έως τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στις κάτωθι οδούς:

Στην οδό Κύπρου, στο τμήμα αυτής από την οδό Σ. Σούτσου έως τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο της οδού Νικηταρά.

Στην οδό Φιλελλήνων, στο τμήμα αυτής από την οδό Βενιζέλου έως την οδό Κύπρου.

Στην οδό Ολύμπου, στο τμήμα αυτής από την οδό Βενιζέλου έως την οδό Κύπρου.

Στην οδό Βενιζέλου, στο τμήμα αυτής από την οδό Ολύμπου έως την οδό Φιλελλήνων.

Στην οδό Παναγούλη, στο τμήμα αυτής από την οδό Παλαμά έως την οδό Κύπρου.

Στην οδό 23ης Οκτωβρίου στο τμήμα αυτής από την οδό Λ. Κατσώνη έως τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο της οδού Νικηταρά και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλο.

Στην οδό Υψηλάντου, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Λαγού, στο τμήμα αυτού από την οδό Βόλου έως την οδό Λαγού και τις και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

Στην οδό Λαγού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον κυκλικό της ΔΕΥΑΛ, σε όλο το μήκος του και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

Στη Νέα Περιφερειακή Τρικάλων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον κυκλικό της Ιωαννίνων, σε όλο το μήκος του και τις καθέτου

2. Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοσθούν – ισχύσουν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες. Τα χρονικά διαστήματα σε αυτών, δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό.

3. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

  • Της παρούσας εξαιρούνται τα οχήματα άμεσης ανάγκης και επέμβασης (Ασθενοφόρα-Πυροσβεστική-Πολιτική Προστασία).
  • Οι παραβάτες της παρούσας, θα διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δείτε εδώ την απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1