sandal logo

poli 12

ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος 2024 - Δράσεις στο Μεζούρλο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ενθουσιασμός και πλούσιες δράσεις στο Μεζούρλο για τον ΔΕΗ-Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος - «Ενισχύουμε τη σχέση και την αγάπη της Λάρισας για τον αθλητισμό», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

Με ενθουσιασμό και πλούσιες παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους η Λάρισα υποδέχθηκε τους αθλητές του ΔΕΗ-Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου 2024, στο Μεζούρλο. Από νωρίς το μεσημέρι, στο σημείο συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, που έδωσε δυναμικό «παρών» και συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων. Να σημειωθεί ότι η Λάρισα αποτέλεσε μέρος του ΕΤΑΠ-2 (Κατερίνη-Καρδίτσα), με το πελοτόν 120 αθλητών από 17 χώρες να πραγματοποιούν ένα συναρπαστικό σπριντ, που χειροκροτήθηκε από τους θεατές που συγκεντρώθηκαν στον λόφο του Μεζούρλου.

240517 podilatikos draseis

«Η Λάρισα είναι μια πόλη με μεγάλη αθλητική παράδοση, μια πόλη μεγάλων αθλητών και ιστορικών σωματείων, σε όλα σχεδόν τα σπορ - δικαιωματικά, λοιπόν, βρίσκεται στις πρώτες επιλογές της Πολιτείας, των Ομοσπονδιών, των  αθλητικών φορέων και οργανισμών, για μεγάλα αθλητικά γεγονότα και διοργανώσεις. Αν για τη Δημοτική Αρχή, όλες οι μεγάλες διοργανώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, είναι ευκαιρίες να αναδείξει τον Δήμο και την πόλη, για τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους είναι μια ακόμη ευκαιρία να δείξουν τη μεγάλη αγάπη τους για τον αθλητισμό. Χρέος μας είναι να διατηρούμε ζωντανή αυτή τη σχέση της πόλης με τον αθλητισμό και να την αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο», τόνισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, σε δήλωση του.

240517 podilatikos draseis

Από την πλευρά του «Cycling Greece», ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Γιώργος Λεβεντάκης, υπογράμμισε πως «θα έχουμε ανοιχτά ώτα στην περιοχή της Θεσσαλίας και κυρίως στον Δήμο Λάρισας. Βλέπω με πολύ μεγάλη έκπληξη τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, και πολύ θετική ενέργεια στον Δήμο σας, κάτι που μας δίνει χαρά και αφήνει στην πόλη της Λάρισας μια παρακαταθήκη. Και να είστε σίγουροι ότι θα απευθυνθούμε σε εσάς, γιατί βλέπουμε έναν άνθρωπο ο οποίος είναι έτοιμος να μας υποδεχτεί ξανά στην πόλη του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συμμετοχή

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων δεν δίστασε να συμμετέχει στις δράσεις και τα αθλητικά δρώμενα που διοργανώθηκαν από την Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού, μαζί με τις μικρές αθλήτριες και μικρούς αθλητές που έδωσαν το «παρών» στις παράλληλες εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων. Να σημειωθεί ότι παρόντες στο Μεζούρλο ήταν, μεταξύ άλλων, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Κωνσταντίνος Καλαμπαλίκης, Θωμάς Ρετσιάνης, Φώτης Τζατζάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Β΄θμιας Εκπαίδευσης, κ.Χρήστος Αγορίτσας, η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, κ.Χρύσα Βουλγαράκη, κ.α.

240517 podilatikos draseis

Παράλληλες δράσεις

Οι δράσεις που είχε προγραμματίσει ο Δήμος Λαρισαίων, με αφορμή τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο 2024 ήταν:

- Παίζω παραδοσιακά παιχνίδια με τους γυμναστές του τμήματος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων

- “Κάνω sprint με το Πελοτόν” Αγώνας δρόμου για παιδιά με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων 

- Γνωριμία με το Τένις από τους συλλόγους Αντισφαίρισης της Λάρισας

- Γνωριμία με το βόλεϊ από τους συλλόγους πετοσφαίρισης της Λάρισας

- “Παίζω μπάλα" με τα κορίτσια της ΑΕΛ

- “Τρίποντο με μπασκετικό σπριντ “ από τις Ακαδημίες του Δήμου

- “Welcome Cyclists” Πανό σε διάφορες γλώσσες με συμμετοχή σχολείων και την επίβλεψη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας

- “Cheer the winner”- Ενθαρρύνοντας το Πελοτόν

- “Splash the heat” - Παίζουμε και δροσιζόμαστε με «νεροζαβολιές»

- Δωρεάν έλεγχος ποδηλάτων, από τα ποδηλατικά καταστήματα

- Γνωριμία και ξενάγηση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

- Λειτουργία Info Point

240517 podilatikos draseis

240517 podilatikos draseis

240517 podilatikos draseis

240517 podilatikos draseis

240517 podilatikos draseis

240517 podilatikos draseis

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1