sandal logo

poli 12

Αύγουστε Καλέ μου μήνα….

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Αύγουστος!!! Ο μήνας με τις ελκυστικές γεύσεις, τις μυρωδιές της αφθονίας των καρπών της γης!

    Αύγουστος με το ΡΟΔΟ ΤΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟ, την Παναγία, που σφραγίζει τις ζωές των Ελλήνων αιώνες τώρα.

   Με την μεγάλη γιορτή της Κοίμησης, της μητέρας, της μεσίτριας, την Ελεήμονα, το καταφύγιο από τους πόνους των ανθρώπων, η μεγάλη μάνα που τρέχουν μητέρες με δάκρυα στα μάτια και ζητούν να γιατρέψει παιδιά, να σώσει γάμους και μέσα από τις παρακλήσεις ζητούν έλεος και αποκατάσταση δεινών.

   Αύγουστος και το φεγγάρι του, ένα τεράστιο καντήλι στον ουρανό, χιλιοτραγουδισμένο κομμάτι της ζωής όλων. Αυτόν τον Αύγουστο τον δικό μας, τον Ελληνικό, που το τέλος του σηματοδοτεί την αρχή του Φθινοπώρου, θα γιορτάσουν οι Λαρισαίοι στο λόφο του Φρουρίου, στην πλατεία Λαμπρούλη την Παρασκευή 30 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ. Είναι μια προσφορά του Δήμου Λαρισαίων και του Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ.

    Η ορχήστρα του Αλέκου Τσιωνά ( τραγούδι – κιθάρα),   

   Μαρία Δεληγιάννη ( τραγούδι), Αντώνης Ζαφειρίου ( πιάνο), Κώστας Αρσένης ( κοντραμπάσο), Χρήστος Φουκαλάς ( μπουζούκι), θα μας ταξιδέψει στα μουσικά μονοπάτια του φεγγαριού με συνθέσεις μεγάλων Ελλήνων δημιουργών ( Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Πλέσσας) αλλά και της νεώτερης γενιάς ( Παπακωνσταντίνου, Μαχαιρίτσας, αδελφοί Κατσιμίχα).

   Η Βάσω Οικονόμου και η Έβελυν Αντωνίου θα διαβάσουν ποιήματα του φεγγαριού από τη Σαπφώ μέχρι τον Ρίτσο, τον Σεφέρη και τον Ελύτη. Η φωτογραφική και η κινηματογραφική κάλυψη είναι του Γιώργου Μποντικούλη. Επιλογή ποιημάτων, τραγουδιών, σκηνοθεσία Βαγγέλης Κολώνας. Είσοδος ελεύθερη.

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1