sandal logo

poli 12

Πόλη Χωρίς Αυτοκίνητα

image

Εκτύπωση

image
Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ο Δήμος Λαρισαίων, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τη συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο διοργανώνει και φέτος σειρά εκδηλώσεων την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου με ποδηλατοβόλτες και περιπάτους, ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια για μείωση της χρήσης των μηχανοκίνητων αστικών μετακινήσεων. Το περιεχόμενο των εκδηλώσεων αποφασίστηκε σήμερα μετά από ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ως συνδιοργανωτές οι ποδηλατικές οργανώσεις της πόλης, (Ποδηλάτες Λάρισας, Ποδηλατικές Δράσεις Λάρισας «Μία Λουρίδα», Ποδηλατικός  Όμιλος Λάρισας, Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας, Ποδηλατικός Α.Σ. Πηνειός) καθώς επίσης εκπρόσωποι του τμήματος Τροχαίας Λάρισας,  του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Σαμαρίτες - Διασώστες, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού – Τ.Τ. Λάρισας, της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λάρισας, των ραδιοερασιτεχνών, και της Υπαιθρίου Ζωής.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να γίνει ποδηλατοβόλτα στο μικρό δακτύλιο της Λάρισας (Κύπρου – Μανωλάκη – Καλλιθέας – Αθηνάς – Θέτιδος – Αν. Γαλή – Ηρ. Πολυτεχνείου – Αλ. Παναγούλη – Κύπρου – 28ης Οκτωβρίου – Ηρ. Πολυτεχνείου – Αγιάς – Ερ. Σταυρού – Δήμητρας – Ελ. Βενιζέλου – Φιλελλήνων). Το κομμάτι του μικρού δακτυλίου θα απομονωθεί από τα μηχανοκίνητα με ευθύνη του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας. Η βόλτα θα ξεκινήσει στις 11 το μεσημέρι από την Κεντρική Πλατεία και ακολουθώντας την περιγραφόμενη διαδρομή θα καταλήξει και πάλι στην Κεντρική Πλατεία.

Ταυτόχρονα θα γίνει και περίπατος στο κέντρο της Λάρισας, με διαδρομή από το Αρχαίο Θέατρο, στο Φρούριο, στον Πηνειό και το Αλκαζάρ, για τους πεζούς που συμμετέχουν στις δράσεις. Το τρενάκι του ΚΤΕΛ θα κάνει δωρεάν ξεναγήσεις σ’ όσους το επιθυμούν στο δίκτυο του κέντρου της πόλης.

Στην Κεντρική Πλατεία θα γίνονται δράσεις από εικαστικούς των αντίστοιχων τμημάτων των Λεσχών Πολιτισμού του ΔΟΠΑΕΛ με θέμα: «Ζωγραφίζω την πόλη χωρίς αυτοκίνητο», ενώ την ίδια στιγμή θα γίνονται παιχνίδια με ποδήλατο στην πλατεία για τους μικρούς ποδηλάτες από την Ακαδημία Ποδηλασίας του ΔΟΠΑΕΛ. Σε εξέλιξη θα βρίσκονται αγώνες επιτραπέζιων παιχνιδιών (φιδάκι, τέτρις, σκάκι, τάβλι κλπ).  

 Ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας έχει προσκαλέσει όλους τους μαθητές των σχολείων της Λάρισας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, δίνοντας έτσι το μήνυμα των εναλλακτικών αστικών μετακινήσεων, ενώ οι ομαδικές μετακινήσεις των μαθητών προς την Κεντρική Πλατεία προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, θα είναι δωρεάν, προσφορά του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας.

 Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν στη 1.30μ.μ. της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1