sandal logo

poli 12

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Λαρισαίων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Με τη σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας χρησιμοποιεί στοιχεία παραπληροφόρησης, ψεύδη και συκοφαντίες, προκειμένου να εξάγει πολιτικά συμπεράσματα που δεν ανταποκρίνονται ούτε κατ’ ελάχιστο στην πραγματικότητα. Αν δεν πληροφορούνται σωστά για τα γεγονότα θα ήταν προτιμότερο να μην βιάζονται να εκδώσουν ανακοινώσεις. 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, παραθέτουμε τα πραγματικά γεγονότα: Στις 12 Σεπτεμβρίου 2013  κατατέθηκε στο Δήμο Λαρισαίων αίτημα από την Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής για παραχώρηση της Πλατείας Λαού προκειμένου να οργανωθεί εκεί ανοικτή πολιτική εκδήλωση. Οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων απάντησαν θετικά στο αίτημα, όπως κάνουν άλλωστε με όλους τους συλλόγους – αναγνωρισμένους πολιτικούς ή κοινωνικούς φορείς που υποβάλλουν αντίστοιχα αιτήματα, αν και εφόσον τηρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία και υπό την προϋπόθεση ότι αποδέχονται τους όρους της παραχώρησης που προβλέπονται από τη σχετική κανονιστική απόφαση του Δήμου Λαρισαίων. 

Αμέσως μετά τα πρόσφατα γεγονότα που οδήγησαν στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δημοτική αρχή με δική της πρωτοβουλία ανακάλεσε τη σχετική άδεια προς τη Χρυσή Αυγή και ενημέρωσε τους αιτούντες για την ανάκληση. 

Η πληροφόρηση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για μη ανάκληση της σχετικής άδειας είναι ψευδής και τα συμπεράσματα του περί «κανονικοποίησης της δράσης της Χρυσής Αυγής» είναι αυθαίρετα και προφανώς ενταγμένα σε μια αγωνιώδη προσπάθεια σπίλωσης του κύρους του Δημάρχου Λαρισαίων και της δημοτικής αρχής. Ο Δήμαρχος Λαρισαίων καταδίκασε από την πρώτη στιγμή με αποτροπιασμό τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και φυσικά η δημοτική αρχή δεν δέχεται υποδείξεις για τις ανακοινώσεις που θα εκδώσει, ούτε βέβαια υποδεικνύει σε κανέναν τι να πει και πώς να το ανακοινώσει.


Ο Δήμαρχος Λαρισαίων ωστόσο έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει εδώ και 16 χρόνια καθημερινά δείγματα γραφής για τη δημοκρατική του λειτουργία, το σεβασμό του απέναντι στη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη. Είναι ο τελευταίος που μπορεί να κατηγορηθεί σ’ αυτή την πόλη για έλλειψη δημοκρατικότητας, διχαστικές λογικές και εξυπηρέτηση υπόγειων επιδιώξεων. Καλούμε λοιπόν όσους εύκολα βγάζουν συμπεράσματα και προσπαθούν να σπείρουν διχαστικούς λόγους να είναι περισσότερο προσεκτικοί και να αναλογίζονται τις ευθύνες τους απέναντι στην πόλη και την ιστορία. Γιατί δεν προσβάλλουν το Δήμαρχο Λαρισαίων, αλλά ολόκληρη τη δημοκρατική κοινωνία της Λάρισας και τα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα της.


Αιδώς Αργείοι».

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1