sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Επίσκεψη του Δημάρχου Λαρισαίων στα έργα εγκατάστασης του δικτύου αποχέτευσης Γιάννουλης και την προσθήκη αιθουσών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης

Επίσκεψη του Δημάρχου Λαρισαίων στα έργα εγκατάστασης του δικτύου αποχέτευσης Γιάννουλης και την προσθήκη αιθουσών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης

image

Εκτύπωση

image
Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Την εξέλιξη των εργασιών κατασκευής αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων στη Δημοτική .Κοινότητα Γιάννουλης» είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης ο οποίος επισκέφθηκε στη διάρκεια της εβδομάδας το έργο. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου που έχουν την μελέτη και την επίβλεψη του έργου, αλλά και από τους κατασκευαστές για τη εξέλιξη των εργασιών.  

Θυμίζουμε ότι το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» (ΕΠ.ΠΕΡ.Α.Α.), από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εθνικούς πόρους και πόρους της ΔΕΥΑ Λάρισας.

    Το έργο είχε προϋπολογισμό 12.423.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Το ποσό της σύμβασης είναι 8.772 264,85 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

 Αντικείμενο της σύμβασης   είναι η κατασκευή 35.240 μ.  αγωγών αποχέτευσης στην Δ.Κ. Γιάννουλης, οπότε καλύπτεται το σύνολο του οικισμού και λύνεται το σημαντικό πρόβλημα αποχέτευσης. Ειδικότερα στα πλαίσια του έργου θα κατασκευασθούν 28.340 μ. αγωγών διαμέτρου Φ200 χιλ. 6.900 μ. αγωγών διαμέτρου Φ250 χιλ. 746 κυκλικά φρεάτια επίσκεψης και 1.700 φρεάτια σύνδεσης των κατοικιών με τις αντίστοιχες διακλαδώσεις.

Σημειώνεται ότι η ανάδοχος κοινοπραξία αποτελείται από λαρισαϊκές τεχνικές εταιρείες.

     Η προθεσμία περαίωσης είναι 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. 

   Η κατασκευή αγωγών αποχέτευσης της Γιάννουλης είναι υποέργο του συνολικού έργου που περιλαμβάνει και την αποχέτευση της Φαλάνης, τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό Φαλάνης και την επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Γιάννουλης.  

1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 

Με την ευκαιρία ο Δήμαρχος Λαρισαίων επισκέφθηκε και τις εργασίες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης.    Αντικείμενο του έργου είναι η προσθήκη καθ’ ύψος και κατά πλάτος αιθουσών και συνοδών εγκαταστάσεων, καθώς και η ανέγερση νέου Γυμναστηρίου-Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων, στο σχολικό συγκρότημα. 

Η κατασκευή της προσθήκης στο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης συμβάλλει ουσιαστικά στην δημιουργία μιας πλήρους δομής πρωτοβάθμιας καθημερινής αγωγής και εκπαίδευσης που διαφορετικά θα εξακολουθούσε να ήταν ελλιπής εξαιτίας της μη ύπαρξης επαρκούς αριθμού αιθουσών διδασκαλίας και άλλων εκπαιδευτικών υποδομών και εργαστηρίων. Στα πλαίσια αυτά ανακαινίζονται οι υπάρχουσες υποδομές και κατασκευάζονται καινούργιες οι οποίες περιλαμβάνουν αίθουσες διδασκαλίας, δομές εξυπηρέτησης Α.Μ.Ε.Α. (οι οποίες δεν υπάρχουν), πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές, καθώς και άλλες συναφείς δραστηριότητες. Γίνεται ενοποίηση των υφιστάμενων κτηρίων της σχολικής μονάδας μεταξύ τους καθώς και με την προτεινόμενη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων μέσω κλειστών διαδρόμων και στεγασμένων χώρων.

Ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης του έργου θα είναι η λειτουργία ενός ολοήμερου δημοτικού σχολείου δυναμικότητας 255 μαθητών με εξασφαλισμένη για τους μαθητές της περιοχής μιας ευχάριστης και σύγχρονης εκπαίδευσης, αλλά και ενός σύγχρονου περιβάλλοντος εργασίας για τους εκπαιδευτικούς, με άμεσο αντίκτυπο στο εκπαιδευτικό έργο. Επίσης στα πλαίσια λειτουργίας της νέας Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων θα αναβαθμιστεί η προσφερόμενη πολιτιστική δραστηριότητα του Δημοτικού Διαμερίσματος προς τους κατοίκους του. 

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των έργων και ευχαρίστησε τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τη μελέτη και την επίβλεψη, αλλά και τους ανάδοχους. 

Την μελέτη και επίβλεψη των εργασιών έχουν οι μηχανικοί κ.κ. Ευαγγελία Γιοβρή, Αθ. Αργυράκος και Σοφία Ρωμανάσιου

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1