sandal logo

poli 12

Επίσκεψη του Δημάρχου Λαρισαίων στο Ραμπάτ του Μαρόκου για τις εργασίες του συνεδρίου UCLG

image

Εκτύπωση

image
Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στην πρωτεύουσα του Μαρόκου, Ραμπάτ βρίσκεται ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο συνέδριο του UCLG, του Ανώτερου Παγκόσμιου Οργάνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Ενωμένες Πόλεις – Τοπικές Αρχές». Ο Δήμαρχος Λαρισαίων είναι ο μόνος Έλληνας αυτοδιοικητικός που είναι μέλος του εκτελεστικού Γραφείου του UCLG και ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού και ένας από τους δύο Έλληνες εκλέκτορες μαζί με τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας.

Στις εργασίες του συνεδρίου θα εκλεγεί πρόεδρος,  αντιπρόεδροι, ταμίας αλλά και εκτελεστικό γραφείο με 80 μέλη. Θα εκλεγεί επίσης πρόεδρος για το ευρωπαϊκό κομμάτι του Οργανισμού, όπου υποψήφιος είναι  ο Αλέν Ζιπέ, πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και Δήμαρχος του Μπορντώ. Πρόεδρος του Οργανισμού και εκ νέου υποψήφιος είναι ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

Ο Οργανισμός U C L G που ιδρύθηκε στο Παρίσι το 2004 και  είναι το ανώτερο όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον κόσμο με μέλη όλες τις Ενώσεις της Αυτοδιοίκησης και των 202 κρατών του κόσμου. Πρώτος πρόεδρος ήταν ο Δήμαρχος Παρισίων.

Κάθε τρία χρόνια γίνεται το παγκόσμιο συνέδριο του UCLG σε διαφορετική ήπειρο. Φέτος γίνεται στο Μαρόκο της Βόρειας Αφρικής, ενώ το προηγούμενο συνέδριο έγινε στην πόλη του Μεξικού, στην Κεντρική Αμερική. Ο Οργανισμός UCLG έχει σε κάθε ήπειρο παράρτημα. Στο παράρτημα της Ευρώπης συμμετέχουν συνολικά τέσσερις Έλληνες, ένας εκ των οποίων ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης.

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1