sandal logo

poli 12

Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων ηλεκτροφωτισμού της πόλης με αντίστοιχα επαγωγής

image

Εκτύπωση

image
Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΑΓΩΓΗΣ

 

Την εγκατάσταση των πρώτων 110 φωτιστικών σωμάτων μαγνητικής επαγωγής ξεκίνησαν οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων από την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου, (round about Ν. Σμύρνης) υλοποιώντας το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για σταδιακή αντικατάσταση του μεγαλύτερου μέρους των φωτιστικών σωμάτων, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξοικονόμησης ενέργειας και περιορισμού της κατανάλωσης από τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης.

 

      Ο σκοπός της προμήθειας είναι η εγκατάσταση φωτιστικών  σωμάτων με στόχο την  εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας  και την  δραστική μείωση των εκπομπών   CO2 .Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα έχει και μεγάλο οικονομικό όφελος τόσο από την μείωση των KWh σε σχέση με τα κοινά φωτιστικά Υψηλής Πίεσης Νατρίου (HPS), Υδραργύρου (HQL) και Μεταλλικών Αλογονιδίων (HQI), εξασφαλίζοντας ίδια ή ισοδύναμη ποσότητα φωτισμού, με αντίστοιχη μείωση κόστους και εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης η διάρκεια ζωής υπερβαίνει τις 100.000 ώρες λειτουργίας έναντι 12.000h-15.000h των συμβατικών λαμπτήρων Νατρίου Υψηλής Πίεσης (HPS) ή Υδραργύρου (HQL)  ή Μεταλλικών Αλογονιδίων (HQI).      όσο και την μείωση των εργατοωρών (προσωπικό και μηχανήματα) αλλά και την διάρκεια ζωής των Φωτιστικών σωμάτων .

Τα υπό προμήθεια φωτιστικά σώματα μαγνητικής επαγωγής θα πρέπει απαραίτητα να πληρούν τις ποιοτικές προϋποθέσεις των Τεχνικών Προδιαγραφών της παρούσας μελέτης

 

 

Α.ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΑΓΩΓΗΣ

Τα φωτιστικά σώματα  μίας λυχνίας μαγνητικής επαγωγής, ισχύος εως 120 Watt, θερμοκρασία χρώματος 2.700Κ-3.300Κ θα είναι κατάλληλο για τοποθέτηση σε βραχίονα, κατάλληλου για συνεχή λειτουργία στο ύπαιθρο και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος από -35 έως +55 βαθμούς C, αντοχή κελύφους σε θερμοκρασία +65  χωρίς αλλοίωση των κατασκευαστικών του στοιχείων.

Τα φωτιστικά σώματα θα ανταποκρίνονται στις τεχνικές προδιαγραφές της Υπουργικής απόφασης και θα έχουν τα παρακάτω ηλεκτρικά χαρακτηριστικά

  1. Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας με το κέρδος να αγγίζει το 68.5 %.
  2. Υψηλής Απόδοσης Φωτεινότητας με αποτέλεσμα το 90% της ηλεκτρικής ισχύος να μετατρέπεται  σε φως (90Lm/W).
  3. Διάρκεια ζωής 100.000 ώρες λειτουργίας , με αμείωτα τα βασικά χαρακτηριστικά του λαμπτήρα ,με μηδενικά κόστη συντήρησης.
  4. Μεγάλο εύρος τάσης λειτουργίας  AC 89V~279V.
  5. Άμεση έναυση στην μέγιστη απόδοση .
  6. Γωνία φωτισμού >1200.
  7. Δεν θα περιέχουν υδράργυρο σε υγρή μορφή , μόλυβδο και άλλες τοξικές ουσίες στα επίπεδα των κοινών παλαιάς τεχνολογίας λαμπτήρων .
  8. Δεν θα εκπέμπουν υπεριώδη (UV) και υπέρυθρη(IR) ακτινοβολία.
  9. Στιβαρή κατασκευή από 100% ανακυκλώσιμα υλικά.

10.   Η χρήση τους θα συμβάλει στην μείωση των εκπομπών CO2 λόγω της μεγάλης   εξοικονόμησης ενέργειας που επιτυγχάνουν .

11.   Θα έχουν συμβατότητα με φωτοβολταϊκά συστήματα .

  1. Switching Power supply (χρήση  IC και ενεργών στοιχείων) για να μπορεί να παρέχει σταθερό ρεύμα κύμανσης επιλεγμένης συχνότητας για την οδήγηση    των δύο πηνίων.       ( Δεν απαιτείται το παθητικό Βallast των συμβατικών λαμπτήρων)
  2. Πιστοποίηση CE και RoHS
  3. Εγγύηση 25 χρόνια

To Switching Pοwer Supply :

n       Διαθέτει κύκλωμα ελέγχου (με δείγμα από την έξοδο) έτσι ώστε να διατηρεί πάντα σταθερό το ρεύμα που τροφοδοτεί τα πηνία και άρα και το μαγνητικό πεδίο που επάγεται στο εσωτερικό του λαμπτήρα .

n       Παρέχει προστασία για το σύστημα από υπερτάσεις ,βραχυκύκλωμα ή υπερθέρμανση . Όταν το δείγμα τάσης ή ρεύματος είναι υψηλό  το IC σταματά να οδηγεί τον μετατροπέα έτσι ο λαμπτήρας και τα περιφερειακά εξαρτήματα δεν αλλοιώνουν  τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές τους.

 

  Ο  ΣΥΝΤΑΞΑΣ                                                                   Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Η/Μ

 

   Ηλίας ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ                                                       Δημήτρης  ΧΑΤΖΙΚΟΣ

           

                                                          ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ

                        Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 

                                                       Ευαγγελία ΓΙΟΒΡΗ

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1