sandal logo

poli 12

Ολοκλήρωση των εργασιών στο Κέντρο Υγείας Αγ. Γεωργίου Λάρισας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ολοκληρώνεται το Κέντρο Υγείας Αγ. Γεωργίου

 

Στην τελική φάση υλοποίησης του βρίσκεται το έργο του Κέντρου Υγείας στη συνοικία Αγ. Γεωργίου της Λάρισας, μετά τις απανωτές εμπλοκές στη διαδικασία χρηματοδότησης του, από τη διακοπή των χρηματοδοτήσεων του προγράμματος «Θησέας».

 

Το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση του έργου, δόθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λαρισαίων, εξασφαλίστηκε η παράταση χρηματοδότησης του έργου και η επιλογή νέου αναδόχου για την αποπεράτωση του. Έτσι, μέχρι το Μάιο του 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί και να αποδοθεί στους κατοίκους της περιοχής, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ολόκληρης της συνοικίας.

 

Ιστορικό

 

    Η σύμβαση του έργου υπογράφθηκε στις  4-5-2009  μεταξύ του Δημάρχου Λαρισαίων κ.  Κωνσταντίνου Τζανακούλη και του εκπροσώπου της Κοινοπραξίας «ΕΡΓΟΤΙΜΟΣ Ο.Ε.–ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Π.»  ποσού 876.742,93 €  και  συμβατικό πέρας εργασιών στις 4-5-2010.

    Κατά την διάρκεια κατασκευής του έργου όμως, παρουσιάστηκαν προβλήματα μη ομαλής χρηματοδότησης λόγω της χρηματοδότησης του από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ»

    Η κατασκευή του έργου έχει διακοπεί από 26-8-2011.

    Στις 24-11-2011 η ανάδοχος κοινοπραξία υπέβαλε «Δήλωςη Διάλυσης της σύμβασης» όπως προβλέπεται από το νόμο.

   Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων, κάλεσε την ανάδοχο κοινοπραξία για επανέναρξη των εργασιών, λόγω δυνατότητας αποπληρωμής των παλαιών οφειλών και ομαλής χρηματοδότησης του υπόλοιπου του έργου σύμφωνα και με το σχετικό έγγραφο της Επιτροπής Παρακολούθησης  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας για τον χρονικό και οικονομικό προγραμματισμό αποπληρωμής  έργων  του  Προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ εντός του έτους 2014 μετά από πολλές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λαρισαίων.  

Η ανάδοχος κοινοπραξία, ζήτησε την ματαίωση της Διάλυσης της Σύμβασης βάση του άρθρου 63 του Ν. 3669/2008  και παράλληλα την  έγκριση νέας  παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου μέχρι τις 09-05-2014, ήτοι χρονικό διάστημα 129  ημερών.

      Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 28-1-2014  εγκρίθηκε η παράταση της  προθεσμίας  του ανωτέρω έργου  μέχρι  09-05-2014 καθώς επίσης και η σύναψη υπεργολαβίας  μεταξύ της αναδόχου εταιρείας και της τεχνικής εταιρείας  «ΕΚΤΩΡ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Τ.Ε.» η οποία θα ολοκληρώσει τις εναπομείνασες  μη εκτελεσμένες εγκεκριμένες εργασίες του έργου ( ολοκλήρωση Η/Μ εργασιών και εργασιών διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου) με βάση την εγκεκριμένη πίστωση των 286.000,00 € που υπάρχει από το Πρόγραμμα Θησέας για το 2014 .

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1