sandal logo

poli 12

Κέντρο Κοινότητας ΡΟΜΑ - Κοπή πίτας των τμημάτων αλφαβητισμού

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου οι ενήλικες μαθητές Ρομά των τμημάτων αλφαβητισμού και το εκπαιδευτικό προσωπικό έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο χώρο του 11ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.
Να σημειωθεί πως οι παρευρισκόμενοι ήταν μαθητές των τμημάτων αλφαβητισμού που λειτουργούν στην περιοχή της Νέας Σμύρνης από τον Δεκέμβριο και στόχος αποτελεί η απόκτηση του απολυτηρίου δημοτικού. Ενώ από τον Οκτώβριο λειτουργεί στην περιοχή παράρτημα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας για απολυτήριο Γυμνασίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σ ένα ευχάριστο κλίμα με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ.Δημήτρης Δεληγιάννης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης, η οποία αποτελεί βασικό όπλο για την εξέλιξη του ανθρώπου και τη διεκδίκηση θέσεων στην αγορά εργασίας. Στο σημείο αυτό έγινε αναφορά στην ύπαρξη μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης στο χώρο της Νέας Σμύρνης και στην επιτυχημένη συνεργασία με τους συλλόγους της περιοχής. Χαρακτηριστικά σημειώθηκε η λειτουργία για πρώτη φορά τμήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Νέα Σμύρνη, η οργάνωση τμημάτων με ευθύνη του Δήμου για την απόκτηση απολυτηρίου δημοτικού στο οποίο συμμετέχουν δεκάδες ενήλικες ΡΟΜΑ,οι σχολές γονέων, τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και στα δύο ΚΔΑΠ της περιοχής, το επιτυχημένο πρόγραμμα πολιτιστικών και Αθλητικών διαδρομών για παιδιά ΡΟΜΑ, που λειτουργεί από πέρυσι, η παρουσία γιατρού στο Κέντρο Κοινότητας ΡΟΜΑ, καθώς και η απόφαση να λειτουργήσει νέο οδοντιατρείο του Δήμου στο χώρο.

Με τη σειρά του ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Σωτήρης Βούλγαρης, εξύμνησε την μεγάλη προσπάθεια των ενήλικων Ρομά που καταβάλλουν καθημερινά, ώστε να συνεχίσουν το σχολείο στην ηλικία αυτή, ενώ, παράλληλα καλούνται να ανταπεξέλθουν στους πολλαπλούς ρόλους που επιβάλει η καθημερινότητά τους.
Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν η Διευθύντρια της Διεύθυνσης των Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, η υπεύθυνη της ΔΗΚΕΛ και Επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος Αλφαβητισμού κ. Χρύσα Παππά, ο Διευθυντής του 33ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας κ. Βασίλης Σίμος, ο Υποδιευθυντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Παναγιώτου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ρομά ‘Πρόοδος’ Νέας Σμύρνης Νταμαρίων κ. Νίκος Παϊτέρης και εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και το προσωπικό του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων.

Στο τέλος, η κοπή της πίτας σκόρπισε χαμόγελα στα πρόσωπα των παρευρισκομένων. Πλούσια δώρα δόθηκαν στους δύο τυχερούς της βραδιάς ενώ, όλοι οι μαθητές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να αγωνίζονται καθημερινά για την απόκτηση του απολυτηρίου δημοτικού και την διεκδίκηση μίας καλύτερης ζωής τόσο για εκείνους όσο και για τα παιδιά τους.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1