sandal logo

poli 12

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων ενημερώνει…. τους εκπαιδευόμενος του 1ου ΣΔΕ

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

200214 kentro koin    200214 eykairia

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης των εκπαιδευόμενων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Λάρισας σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Πρόνοιας - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ΓΙΑ τις παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τους πολίτες.

Αρχικά παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες λειτουργίας του Κέντρου, οι παρεχόμενες υπηρεσίες, τα Προγράμματα και τις δράσεις του Δήμου που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να κατανοήσουν οι ωφελούμενοι τι είναι το Κέντρο Κοινότητας, για ποια αιτήματα μπορούν να απευθύνονται σε αυτό, ποιος ο ρόλος του στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της τοπικής κοινωνίας, ποια τα δικαιώματα αλλά και οι υποχρεώσεις τους. Τέλος έγινε ενημέρωση για τα προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων μέσω της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (δια της γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης, αλλά και τα ομαδικά εργαστήρια Συμβουλευτικής Ανέργων σε συνεργασία με το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση είχε βιωματικό χαρακτήρα και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις τους σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, τις Υπηρεσίες που παρέχει και να μιλήσουν για τον ρόλο τους ως ωφελούμενοι του Κέντρου.

Στη δράση παρευρέθηκε η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας κα. Νημά Βάσια, ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ντούμος Μαργαρίτης, οι εκπαιδευτικοί καθώς και η Σύμβουλος Ψυχολόγος του ΣΔΕ.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για πληροφορίες Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμου 3Α, τηλ. 2410680242 & 2410680250, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.larissa-dimos.gr/el/component/k2/item/241-kentrokoinothtas

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1