sandal logo

larissa

Παρουσίαση βιβλίου της Ιωάννας Γιαννακοπούλου

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

“ ΠΡΟΙΚΕΣ..5 πρόσωπα σε 48 πράξεις” είναι ο τίτλος του βιβλίου της Ιωάννας Γιαννακοπούλου που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στις 20.00 στη Λογοτεχνική Γωνία (Γαληνού και Φαρμακίδου γωνία), από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων, τις Εκδόσεις Ακυβέρνητες Πολιτείες και το Περιοδικό Θράκα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Ιωάννα Γιαννακοπούλου, η Κωνσταντίνα Καρυδάκη, Δημοσιογράφος και η Ειρήνη Κουφάκη, Ψυχολόγος PhD Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ

Αποσπάσματα θα διαβάσει η Κατερίνα Βασδέκη, θεατρολόγος- συγγραφέας

Τραγούδι: Σταματίνα Σακιώτη

Λίγα λόγια για το βιβλίο από τον πρόλογο της συγγραφέως «Αυτό το έργο ανήκει στις αφηγήτριές του, τις γυναίκες που μου μίλησαν για τη ζωή τους, τα προικιά και τα νυχτέρια, το προξενιό, τον έρωτα, τον γάμο, την επόμενη μέρα, αλλά και τη φτώχεια, τον εμφύλιο, τη σκληρότητα της ζωής, τις προσδοκίες και τις ματαιώσεις.

Πρόκειται για αφηγήσεις ζωής πέντε γυναικών του θεσσαλικού κάμπου, με τη μεγαλύτερη από αυτές να βρίσκεται στα 95 της, τη μικρότερη στα 71. Διαβάζουμε για γάμους στα 14 και γάμους στα 38. Αφηγήσεις που φέρνουν στο φως τη ρωγμή του έρωτα στον γάμο από προξενιό, τη σιωπή που σημαίνει συναίνεση, τη σιωπή που σημαίνει άρνηση, την υποταγή, την ανυπακοή. Αφηγήσεις που υπαινίσσονται ιστορίες ανείπωτες της γυναικείας συνθήκης αλλά κυρίως εσωτερική δύναμη κι έναν διαρκή αγώνα πάνω στο νόημα…»

240320 vivlio giannakopoulou

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1