sandal logo

poli 12

Πασχαλινό εργαστήρι στο 2ο Νηπιαγωγείο της Νέας Σμύρνης από το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

kentro koin pasxa1

Κέφι, χαμόγελα, χρώματα, δημιουργικότητα και παιδικές φωνές, πλημμύρισαν το 2ο Νηπιαγωγείο στη Νέα Σμύρνη, στο Πασχαλινό εργαστήρι «Ελάτε όλοι να παίξουμε» που πραγματοποιήθηκε από τις κ.κ Μπουκόρου Εύη – Κοινωνιολόγο και Κατσικά Γεωργία Ειδική Παιδαγωγό του Κέντρου Κοινότητας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά τους πρωτότυπα πασχαλινά καλαθάκια, να παίξουν αγώνες δρόμου κρατώντας πασχαλινά αυγά επάνω σε κουτάλια, να γελάσουν, να ψυχαγωγηθούν και να γίνουν όλοι μια αγκαλιά χωρίς προκαταλήψεις και στερεοτυπικές αντιλήψεις, την τελευταία μέρα του σχολείου, πριν τις διακοπές του Πάσχα.

Στο τέλος των δραστηριοτήτων ο ¨κύριος Λαγός¨ επιφύλασσε στους μικρούς φίλους μία έκπληξη, ευχόμενος παράλληλα σε μικρούς και μεγάλους ένα όμορφο και ευλογημένο Πάσχα!

Το Πασχαλινό Εργαστήρι στήριξαν εθελοντικά έμπειροι Παιδαγωγοί καθώς και οι νηπιαγωγοί του 2ου Νηπιαγωγείου κ. Γουλίτσα Παρασκευή, κ. Κοτοπούλου Δήμητρα και κος. Κερμελίδης Βασίλειος ενώ ενεργητική ήταν και η συμμετοχή της κ. Σαμαρίνα Ασημίνας, Διευθύντριας του νηπιαγωγείου.

Το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά διοργανώνει δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, μουσικά, θεατρικά και άλλα εργαστήρια για παιδιά, θέτοντας ως προτεραιότητα τη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολεία με πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, στοχεύοντας με αυτό τον τρόπο στην καταπολέμηση της σχολικής διαρροής.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι δομή η οποία καλείται να παρέχει ολιστική υποστήριξη στους κατοίκους του Δήμου και να προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από την αφετηρία εκκίνησης τους, βασιζόμενη σε τρεις βασικούς πυλώνες όπως στην υποδοχή, ενημέρωση και η υποστήριξη των πολιτών, στην συνεργασία με υπηρεσίες και φορείς της πόλης και τέλος στην παροχή υπηρεσιών που έχουν ως στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των πολιτών.

Για πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. Τηλ. 2410680242, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώρες λειτουργίας: καθημερινά 8:00π.μ.-4:00μ.μ.

Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, Δημοσθένους 45, Τηλ. 2410231122, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώρες λειτουργίας: καθημερινά 8:00π.μ.-4:00μ.μ.

To Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020" και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

kentro koin pasxa2

kentro koin pasxa3

kentro koin pasxa4

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1