sandal logo

  • Home
  • Horizon Europe - CS-Aware Next
  • Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε 2 έως 7 Οκτωβρίου 2022 η workshop του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon Europe CS-Aware Next του Δήμου Λαρισαίων

Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε 2 έως 7 Οκτωβρίου 2022 η workshop του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon Europe CS-Aware Next του Δήμου Λαρισαίων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε από 2 έως 7 Οκτωβρίου 2022 workshop του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon Europe CS-Aware next το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων ως μέλος του εταιρικού σχήματος που αποτελείται συνολικά από 21 εταίρους.

Το CS-AWARE-NEXT έχει σχεδιαστεί ως συνέχεια του προγράμματος CS-AWARE, ενός επιτυχημένου έργου HORIZON2020 που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2020. Στόχος του CS-AWARE-NEXT είναι η παροχή βελτιωμένων δυνατοτήτων διαχείρισης της κυβερνοασφάλειας σε οργανισμούς και σε τοπικά/περιφερειακά δίκτυα παροχής. Τέτοιοι οργανισμοί και δίκτυα λειτουργούν σε ένα εξαιρετικά δυναμικό περιβάλλον κυβερνοασφάλειας και απαιτείται να συμμορφώνονται με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία, όπως την οδηγία για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών (NIS).

Ο τομέας στον οποίο επικεντρώνεται το έργο CS-AWARE-NEXT είναι η υποστήριξη και βελτίωση της οργανωτικής πολιτικής των οργανισμών, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τα θέματα κυβερνοασφάλειας με καλύτερο τρόπο. Επίσης, έμφαση δίδεται στην συνεργασία των διαφόρων υπηρεσιών δηλαδή στο εσωτερικό του οργανισμού, καθώς και στη συνεργασία με τους συναλλασσόμενους από το εξωτερικό περιβάλλον του οργανισμού και αποτελούν την τοπική/περιφερειακή αλυσίδα παροχής. Ένα επιπλέον αντικείμενο εστίασης αποτελεί η καλύτερη ενσωμάτωση πληροφοριών σχετικά με τις απειλές στην επιχειρησιακή διαχείριση της κυβερνοασφάλειας με τη χρήση καινοτόμων προσεγγίσεων και τεχνικών Tεχνητής Nοημοσύνης. Επιπλεόν βασικά αντικείμενα του προγράμματος είναι θέματα όπως η επαναφορά από καταστροφές, η επιχειρησιακή συνέχεια, η αυξημένη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων και η ανταλλαγή πληροφοριών με τους σχετικούς φορείς σχετικά με το πολυεπίπεδο ευρωπαϊκό πλαίσιο κυβερνοασφάλειας. Τέλος, το CS-AWARE-NEXT επικεντρώνεται στη δυνατότητα διευκόλυνσης των οργανισμών να αξιολογούν το καθεστώς ασφαλείας τους σε σύγκριση με άλλους σχετικούς παράγοντες μέσω συγκριτικής αξιολόγησης και ανάλυσης χαρακτηριστικών.

Κατά τη διάρκεια του workshop έγινε συλλογή δεδομένων και ανάλυση των συστημάτων και διαδικασιών διαχείρισης πληροφοριών του Δήμου Λαρισαίων, της ΔΥΠΕ Θεσσαλίας και της ΔΕΥΑΛ που συμμετέχουν επίσης στο εταιρικό σχήμα του προγράμματος.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1