sandal logo

  • Home
  • Horizon Europe - CS-Aware Next
  • Ο Δήμος Λαρισαίων στη Γενική Συνάντηση Εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος CS AWARE NEXT στη Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Λαρισαίων στη Γενική Συνάντηση Εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος CS AWARE NEXT στη Θεσσαλονίκη

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Δεκεμβρίου η γενική συνάντηση των εταίρων για το έργο CS-AWARE-NEXT που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος HORIZON EUROPE και στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Λαρισαίων. Το έργο έχει ως στόχο την αναζήτηση και εφαρμογή νέων και καινοτόμων λύσεων για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κακόβουλων επιθέσεων στα ψηφιακά συστήματα που χρησιμοποιούνται από την τοπική αυτοδιοίκηση, σε συμφωνία με τη στρατηγική και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «κυβερνοασφάλεια» (cybersecurity).

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταίρων του έργου και συγκεκριμένα το Πολυτεχνείο του Μιλάνου από την Ιταλία, το Πανεπιστήμιο του Σαλέρνο από την Ιταλία, το Πανεπιστήμιο της Βιέννης από την Αυστρία, το Πανεπιστήμιο του Ούλου από την Φινλανδία, η CS-Aware Corporation από την Εσθονία, η Fujitsu Technology Solutions από το Λουξεμβούργο, η Wise & Munro από την Ολλανδία, η Rheasoft από τη Δανία, η Consorzio per l'Area di Sviluppo Industriale ASI di Foggia από την Ιταλία, η CESVITER CONSULTING SRL από την Ιταλία, η ΔΕΥΑΛ, 5η ΥΠΕ και η εταιρεία OTS από την Ελλάδα.

Την 1η μέρα παρουσιάστηκε η πρόοδος του έργου και των πακέτων εργασίας και συζητήθηκαν τυχόν θέματα και ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων. Η 2η μέρα περιελάμβανε πρακτική συνεργασία των εταίρων και δημιουργία σεναρίων επιθέσεων ώστε να συζητηθούν διάφορα θέματα κυβερνοασφάλειας. Επίσης συζητήθηκαν θέματα επικοινωνίας και διάδοσης των αποτελεσμάτων του έργου.

Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου: https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/europaika-programmata Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και προώθησης της Νέας Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λαρισαίων τηλ. 2413-500237 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Ευαγγελία Γκουντρουμπή).

231218 cs aware next

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1