sandal logo

  • Home

“Έκφραση γένους θηλυκού” στον Μύλο του Παππά

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο: “Έκφραση γένους θηλυκού”, της Ιωάννας Χαλάτση, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 και ώρα 19:00, στον εκθεσιακό χώρο του Μύλου του Παππά Λάρισας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και τον Σύλλογο Εικαστικών Ν. Λάρισας.

Η Ιωάννα Χαλάτση γεννήθηκε στη Λάρισα. Πιστοποιημένη απόφοιτη του τμήματος ζωγραφικής της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας με καθηγητή τον κ . Αθανάσιο Φαλιάγκα, όπου φοίτησε επί τρία χρόνια. Παρακολούθησε σεμινάρια με τίτλο “Η εικονογραφική προσέγγιση της ορθόδοξης εικόνας στο πέρασμα των αιώνων” με εισηγητή τον καθηγητή Μιχάλη Βακαλούλη. Είναι μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Ν. Λάρισας και έχει θεματολογία προσωπογραφίες, τοπία, ελεύθερο σχέδιο ζωγραφικής και τοιχογραφίες, με έμφαση στην ανθρωποκεντρική σύνθεση.

Τα έργα της επικεντρώνονται στη γυναικεία έλξη και έκφραση. Πυρ, γυνή και θάλασσα, τα πιο καυτά στοιχεία της φύσης.

Πιστεύει στην έκφραση της στιγμής. Εκεί που τα μάτια δείχνουν τα συναισθήματα των σκέψεων. Με το βλέμμα, προσπαθεί να αποδώσει τον συναισθηματικό κόσμο που αποπνέει η δημιουργία της στιγμής. Άλλοτε με πολύ ζωντανά χρώματα και άλλοτε ψυχρά και μοναδική πηγή έμπνευσης τη γυναικεία φύση.

Εκτός από τα λάδια πάνω σε καμβά, υδατοδιαλυτά χρώματα διεγείρουν την έμπνευση με μοναδικό σκοπό την αφύπνιση της φαντασίας. Πάντα επικεντρώνεται στη γυναίκα από ανάγκη για εσωτερική απελευθέρωση. Η ματιά μας ενεργοποιείται κάτω από το ταξίδι της φαντασίας. Εκεί όπου ο εσωτερικός μας κόσμος θα συνυπάρχει με τον εξωτερικό.

Διάρκεια έκθεσης: Από Τρίτη 7 έως και Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Ώρες λειτουργίας: 10:00 - 14.00 και 17:00 - 21:00

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1